Casussen

In 2015 introduceerde CurveBeam de eerste staande CT-scanner. Sindsdien prijzen verschillende wetenschappelijke tijdschriften de scans in belaste stand. De voet heeft een enorm complexe structuur (28 botten en 33 gewrichten) en is onderhevig aan acute en structurele veranderingen die ontstaan door de zwaartekracht, het lichaamsgewicht en de beweging. Door de voet te scannen terwijl te patiënt staat, kan de voet worden beoordeeld in de werkelijke en functionele positie, bevestigen de wetenschappers.

De meerwaarde van een scan in gewichtdragende stand!

In staande positie zijn afwijkingen van de voet en enkel beter zichtbaar. Hierdoor worden minder diagnoses gemist.
  Door met beide voeten tegelijk in de CT-scanner te staan, kan de pathologie van de voet worden beoordeeld ten opzichte van de gezonde voet.
De gewichtdragende CT-scan kan helpen bij de operatievoorbereiding van bijvoorbeeld het plaatsen van enkelprotheses en het uitvoeren van platvoetcorrecties, doordat de functionele posities van de botten in beeld worden gebracht.
Operaties kunnen beter worden geëvalueerd door de uitgevoerde correctie te analyseren in functionele en anatomisch correcte positie.

Wat zegt de wetenschap?

Weight-bearing cone beam CT scans in the foot and ankle

Measuring hindfoot alignment in weight bearing CT: A novel clinical relevant measurement method

Flexible Adult Acquired Flatfoot Deformity: Comparison Between Weight-Bearing and Non-Weight-Bearing Measurements Using Cone-Beam Computed Tomography

Cone-beam computed tomography compared to X-ray in diagnosis of extremities bone fractures: A study of 198 cases

PedCAT for 3D-imaging in standing position allows for more accurate bone position (angle) measurement than radiographs or CT

PedCAT for Radiographic 3D-Imaging in standing position

Current concepts with weightbearing CT

Can Weightbearing CT Advance Our Planning For Forefoot Reconstructive Surgery?

Gewichtdragende CT is de nieuwe standaard.

Geïnteresseerd in T-Scans Services?